search points attachment profile arrow left arrow right star heart verified symbols equation arrow-down question mark check menu accountancyadministrationagriculturalalgebraallarabicartart_musicbelarusbelarus_altbiologybusinesscatalachemistrychineseeconomicsegzamenglishentrepreneurshipenvironmentethicseuskarafirst_aidfrenchgalegogeographygeologygeometrygermangrammarhealthhistoryindia_langindonesian_langinformaticsitalianjapanesekazachkazach_altkoreanlanguagelatinlawlife_scienceliteraturelogicmathematicsmusicnigerian_langother_languagesotherspedagogicsphilosophyphysical_educationphysicspoliticspsychologyreligionrpa_langrussianrussian_altsciencesecurityskillssocial_sciencesociologyspanishstatisticstechnologytourismtrafficukrainianukrainian_altukrainian_literaturewos_civilisation accountancyadministrationagriculturalalgebraall_1arabicartart_music_2belarusbelarus_altbiologybusiness_2catalachemistry_1chineseeconomicsexam_3englishentrepreneurshipenvironment_2ethicseuskarasecurity_1frenchgalegogeography_4geology_4geometrygermangrammarhealthhistoryindia-langindonesian-langinformaticsitalianjapanesekazachAsset 230koreanlanguagelatinlawlife-scienceliteraturelogic_2mathematicsmusicnigerian-langotherlanguagesother_1pedagogicsphilosophyphysical_educationphysicspoliticspsychologyreligion_1rpa-langrussianrussian_altsciencesecurity_3_mskills_1allsocial_science_5_msociologyspanishstatisticstechnologytourismtrafficukrainianukrainian_altukrainian_literaturewos_civilisation
Автор - animezhzhnica

які особливості офшорних фінансових центрів? Назвіть приклади країн,де існують офшорні зони​

Ответ

Автор - naskasandalovap7qw0t

Відповідь:

Привет)Ты АРМИ?Лови ответ)

Пояснення:

Серед фінансових центрів виділяють офшорні зони. Офшорні зони - це поза національні фінансові центри, які здійснюють значні обсяги кредитування й фінансування в валютах інших країн (євровалютах).


Для цих зон характерні:


-ліберальне валютно-кредитне законодавство, що захищає інтереси інвесторів, не накладаючи при цьому зайвих обмежень на фінансові інститути (низькі податки, незначне державне втручання);


- здійснення валютно-кредитних операцій в основному з іноземною для даної країни валютою;


- законодавчий допуск продажу валюти за офіційною ціною, коли офіційний обмінний курс нижчий від ринкового, і купівлі валюти, коли офіційний курс валюти вищий за ринковий.

Перелік офшорних зон був вперше затверджений в Україні в 2003 році. Після цього Уряд зробив ряд заяв, але в даний час цей перелік все ще залишається без змін та є чинним, згідно п. 161.2 ст. 161 Податкового кодексу (27-55-17).


---Офшорні зони Росії – перелік Міністерства Фінансів


Список офшорних зон РФ затверджений наказом Міністерства Фінансів країни від 13.11.2007 №108н (реєстрація в Мін’юсті від 03.12.2007 №10598).


---Офшорні зони Росії – перелік ЦБ


Додаток до Указу Центрального Банку РФ “Про порядок встановлення уповноваженими банками кореспондентських відносин з банками-нерезидентами” від 07.08.2003 №1317-У.


---Білорусь: список офшорних зон


Республіка Білорусь керується переліком офшорних зон, який затверджений Указом Президента від 21.01.2011 №31. У 2007 і 2010 роках в список вносилися редакції, після чого була додана ще одна юрисдикція – Королівство Бахрейн.


---Україна: діючий список офшорних зон, 2016 рік


Уряд України неодноразово заявляло про наміри внести корективи до переліку офшорних зон редакції 2012 року. Але сьогодні цей список залишається чинним відповідно до п. 161.2 ст. 161 Податкового кодексу країни (2755-17).


---Офшорні зони ОЕСР – список від 02.04.2009


Список офшорних зон, схвалений Організацією економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР). Це економічне співтовариство розвинених держав, яке керується принципами свободи в ринковому розвитку економіки і урядової демократії.

--
-Республіка Казахстан – список офшорних зон


Перелік офшорних зон було затверджено наказом Міністерства Фінансів країни від 10.02.2010 №52 для дотримання принципів держави, зафіксованих в Законі “Про протидію легалізації (відмиванню) доходів, отриманих незаконним шляхом, і фінансуванню тероризму”.

Ответы и объяснения

По всем вопросам пишите на - [email protected]