search points attachment profile arrow left arrow right star heart verified symbols equation arrow-down question mark check menu accountancyadministrationagriculturalalgebraallarabicartart_musicbelarusbelarus_altbiologybusinesscatalachemistrychineseeconomicsegzamenglishentrepreneurshipenvironmentethicseuskarafirst_aidfrenchgalegogeographygeologygeometrygermangrammarhealthhistoryindia_langindonesian_langinformaticsitalianjapanesekazachkazach_altkoreanlanguagelatinlawlife_scienceliteraturelogicmathematicsmusicnigerian_langother_languagesotherspedagogicsphilosophyphysical_educationphysicspoliticspsychologyreligionrpa_langrussianrussian_altsciencesecurityskillssocial_sciencesociologyspanishstatisticstechnologytourismtrafficukrainianukrainian_altukrainian_literaturewos_civilisation accountancyadministrationagriculturalalgebraall_1arabicartart_music_2belarusbelarus_altbiologybusiness_2catalachemistry_1chineseeconomicsexam_3englishentrepreneurshipenvironment_2ethicseuskarasecurity_1frenchgalegogeography_4geology_4geometrygermangrammarhealthhistoryindia-langindonesian-langinformaticsitalianjapanesekazachAsset 230koreanlanguagelatinlawlife-scienceliteraturelogic_2mathematicsmusicnigerian-langotherlanguagesother_1pedagogicsphilosophyphysical_educationphysicspoliticspsychologyreligion_1rpa-langrussianrussian_altsciencesecurity_3_mskills_1allsocial_science_5_msociologyspanishstatisticstechnologytourismtrafficukrainianukrainian_altukrainian_literaturewos_civilisation

Підготуйте розповідь про Ярослава за планом: 1. Коли жив; за якого часу мав найбільшу владу, унаслідок яких подій здобув її.2.Опишіть зовнішність історичного діяча,схарактерезуйте його вдачу.Що,на вашу думку,вплинуло на формування його характеру?3.Висловте його ставлення до історичного діяча(які вчинки і справи викликають захоплення,а які ви не можете схвалити:як ви ставитеся до засобів,якими він прагнув досягти мети).

Автор - chalyh12ukrnet

Ответ

Ответ дан
olenka78596

Ярослав Мудрий. Роки життя - 983/987 - 17/20 лютого 1054. Найбільшу владу мав з 1019 р. по 1054 р., тому що саме в цей час він був великим київським князем. Але вже у 1010 р. батько поставив його правити Новгородом. Ярослав Мудрий здобув найбільшу владу унаслідок участі у міжусобній боротьбі за владу з братами після смерті батька. Ярослав Мудрий був людиною високою на зріст (близько 175 см.) із середнім видовженим обличчям, різко випнутим носом дещо хвилястої форми. Він був відважний, мудрим, великим стратегом Київської Русі. На мою думку, на формування його характеру впливув батько Володимир Великий. Адже і він відіграв важливу роль у формуванні Київської держави (хреститель Русі). Я ставлюся до нього з повагою, тому що саме за час правління Ярослава Мудрого спостерігається піднесення Давньоруської держави. Було розширено територію Київської Русі, укріплено кордони, встановлено контакти з багатьма європейськими країнами. Князь приділяв велике значення внутрішньому устрою держави. Ярослав Мудрий був далекоглядним, тому всі свої дії робив з розумом за що його і прозвали "Мудрим". 37 років правління Ярослава Мудрого заклали міцний фундамент розвитку традицій державотворення на українських землях. Протягом цього часу Давньоруська держава зберігала свою могутність і міжнародний авторитет.



Ответы и объяснения

По всем вопросам пишите на - [email protected]