search points attachment profile arrow left arrow right star heart verified symbols equation arrow-down question mark check menu accountancyadministrationagriculturalalgebraallarabicartart_musicbelarusbelarus_altbiologybusinesscatalachemistrychineseeconomicsegzamenglishentrepreneurshipenvironmentethicseuskarafirst_aidfrenchgalegogeographygeologygeometrygermangrammarhealthhistoryindia_langindonesian_langinformaticsitalianjapanesekazachkazach_altkoreanlanguagelatinlawlife_scienceliteraturelogicmathematicsmusicnigerian_langother_languagesotherspedagogicsphilosophyphysical_educationphysicspoliticspsychologyreligionrpa_langrussianrussian_altsciencesecurityskillssocial_sciencesociologyspanishstatisticstechnologytourismtrafficukrainianukrainian_altukrainian_literaturewos_civilisation accountancyadministrationagriculturalalgebraall_1arabicartart_music_2belarusbelarus_altbiologybusiness_2catalachemistry_1chineseeconomicsexam_3englishentrepreneurshipenvironment_2ethicseuskarasecurity_1frenchgalegogeography_4geology_4geometrygermangrammarhealthhistoryindia-langindonesian-langinformaticsitalianjapanesekazachAsset 230koreanlanguagelatinlawlife-scienceliteraturelogic_2mathematicsmusicnigerian-langotherlanguagesother_1pedagogicsphilosophyphysical_educationphysicspoliticspsychologyreligion_1rpa-langrussianrussian_altsciencesecurity_3_mskills_1allsocial_science_5_msociologyspanishstatisticstechnologytourismtrafficukrainianukrainian_altukrainian_literaturewos_civilisation
Автор - ProstoyHlopec

ЕСЕ на тему "Читання робить нас кращими"​

Ответ

Автор - red310780

Багато людей не люблять читати, але вони не знають, як читання корисно для людського розвитку, тому я розповім вам про користь читання.

По-перше, читання поповнює наш словниковий запас. Доведено, що люди, які читають будь-яку літературу, мають більший словниковий запас, ніж ті, хто віддає перевагу іншим заняття. Словниковий запас розширює зону комфорту, дозволяє спілкуватися на теми, раніше вам недоступні, обмінюватися думками з більш розумними людьми, вчитися у них і самим на них впливати. Словниковий запас прикрашає вашу мову і дозволяє висловлювати думки в своїй повноті. Проводилися дослідження, які довели, що люди з великим словниковим запасом мають більш високі посади і легше рухаються по кар'єрних сходах, а також мають більш міцні соціальні зв'язки.

По-друге, завдяки читанню поліпшується наша пам'ять. Читаючи художню або наукову літературу, вам доводиться тримати в оперативній пам'яті мозку цілу купу персонажів, їх історій, термінів, відсилань і мотивів.

Це не так просто. І чим більше людина читає, тим легше йому вдається запам'ятовування подібних речей. У житті така людина буде простіше запам'ятовувати імена, буде схильний слухати інших і виявляти увагу. Займаючись якоюсь справою, що читає людині буде простіше сконцентруватися відразу на декількох питаннях, іншими словами, у нього розвивається мультизадачність.

По-третє, читання розвиває наші аналітичні здібності. Читання розвиває нас на багатьох рівнях розкриваючи різні історії вигаданих персонажів або реальних особистостей. Це дозволяє нам ширше дивитися на світ, уважніше ставитися до причинно-наслідкових зв'язків, логічним ланцюжках і помилок. Все це розвиває наші аналітичні здібності. Читаючи, ви розвинете в собі здатність міркувати, переконувати інших і критично дивитися на речі і висновки інших.

По-четверте, читання підвищує нашу пильність і концентрацію.

Читання вимагає від нас пильності і концентрації, що змушує організм задіяти певні частини мозку, що відповідають за них. Чим більше людина читає, тим уважніше він стає до деталей і часто помічає те, що інші не бачать. Не рідко результат багатьох подій він зумовлює заздалегідь, грунтуючись на послідовності чиїхось дій. Читаюча людина рідко пропускає важливу інформацію повз вуха і здатний легше направляти свою увагу.

Загалом, читання розвиває нас у багатьох напрямках: воно робить нас розумнішими, уважніше, покращує пам'ять, об'єктивні погляди на світ.

Ответы и объяснения

По всем вопросам пишите на - [email protected]